FeelGood winkel.nl doet haar uiterste best om alle producten en informatie actueel te houden. Alle informatie op deze website is bedoeld als een gids. Raadpleeg uw arts in geval u chronische medicatie gebruikt of met een overgevoeligheid voor voedingssupplementen heeft. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunnen sommige supplementen niet geschikt blijken. Neem in geval van twijfel altijd contact op meteen huisarts voor nader advies.

Wil jij met visolie afvallen? Onderzoeken zijn veelbelovend!

Home/Afvallen, Visolie/Wil jij met visolie afvallen? Onderzoeken zijn veelbelovend!

Wil jij met visolie afvallen? Onderzoeken zijn veelbelovend!

Over de laatste jaren is aangetoond dat visolie erg goed is voor je algehele gezondheid. Omdat visolie zo goed blijkt te zijn is er ook onderzoek gedaan naar de effecten van visolie op afvallen. En de resultaten van dit onderzoek mogen er zijn. Lees snel verder om erachter te komen of ook jij met visolie kunt afvallen.

Wat is visolie

Zoals de naam ook al suggereert wordt visolie gewonnen uit vis. Visolie is verkrijgbaar in capsules en is rijk aan de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Vooral vette vis zoals zalm, tonijn, paling, haring en makreel bevatten veel van deze visvetzuren.

De werkzame stoffen in visolie, de visvetzuren EPA en DHA, zijn omega-3 vetzuren. In veel studies is dan ook onderzoek gedaan naar de effecten van omega-3 op de gezondheid. De conclusie: omega-3 helpt tegen ontstekingen en helpt het risico op chronische ziekten zoals hartziekten, kanker en artritis tegen te gaan. Ook is aangetoond dat een tekort aan omega-3 vetzuren zelfs kan zorgen voor een slecht geheugen, droge huid, hartproblemen, stemmingswisselingen of depressies.

Vette vis eten is dus goed voor je gezondheid. Het advies van de Gezondheidsraad is om twee keer per week vis te eten, waarvan tenminste 1 keer vette vis. Door je aan deze richtlijnen te houden krijg je de minimaal geadviseerde hoeveelheid visvetzuren van 450 mg/dag binnen en vergroot je je kans op een goede gezondheid.

Met visolie afvallen: jij kan het ook!

visolie afvallenVisolie biedt grote voordelen voor je gezondheid. Maar de reden van je bezoek aan deze post is natuurlijk omdat je wilt weten of met visolie afvallen mogelijk is. En zo ja, wat je dan moet doen om dat resultaat te behalen.

Met visolie afvallen is wel degelijk mogelijk. Dat je met visolie kunt afvallen is aangetoond in een studie van de universiteit van Australië. In deze studie zijn 75 mensen met overgewicht onderzocht door ze in vier groepen te splitsen. Bij de eerste splitsing werd de helft van de groep een dosis visolie gegeven (dagelijks 6 capsules van 100mg omega-3 visolie), terwijl de anderen dezelfde hoeveelheid zonnebloemolie kregen. Onthoudt dat omega-3 de werkzame stof is in visolie. Zonnebloemolie bevat geen omega-3.

Beide groepen werden vervolgens weer gesplit, waarbij de ene helft geen extra oefening deed en de andere helft drie keer per week 45 minuten op 75% van hun maximale hartslag ging hardlopen. De participanten werden verteld geen aanpassingen in hun dieet doen.

Na drie weken toonden drie van de vier groepen weinig verandering. Maar participanten in de vierde groep die visolie nam én wekelijkse oefeningen deden toonden een afname in lichaamsvet en een gemiddeld gewichtsverlies van 2kg in drie weken. Afvallen met visolie was hierbij aangetoond.

De resultaten zijn zelfs nog indrukwekkender als je beseft dat de participanten hun dieet niet hebben aangepast. Door aanvullend het dieet aan te passen zijn met visolie mogelijkerwijs nog veel betere resultaten te behalen!

Als jij met visolie wilt afvallen is het aan te raden dit te combineren met voldoende beweging en een gezond dieet. Zo maak je de grootste kans om zo veel mogelijk kilo’s te verliezen en geef je bovendien je gezondheid een enorme boost.

Veiligheid

Alles goed en wel natuurlijk, maar hoe zit het met de veiligheid van visolie? Omdat visolie van wild gevangen vis wordt gemaakt kan het verontreinigde stoffen bevatten die in de oceaan voorkomen. Gelukkig gelden hiervoor in Nederland wettelijke limieten. Let er dus op dat je visolie alleen koopt bij betrouwbare winkels.

Let  er verder ook op dat je niet te veel visolie neemt. Hogere doseringen visolie  (meerdere grammen per dag) kunnen de bloedstolling namelijk vertragen. Dit geldt vooral voor mensen die ook bloedverdunners gebruiken. Bij gebruik van hogere doseringen (als supplement) is het daarom verstandig dit eerst met de (huis)arts te bespreken!

Conclusie

De voordelen voor je algehele gezondheid alleen zijn al genoeg redenen om visolie te overwegen. En met het onderzoeksresultaat van de universiteit van Australië dat heeft aangetoond dat participanten met visolie afvallen heb je nog meer redenen om zelfs vandaag al te gaan starten met visolie capsules.

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten