FeelGood winkel.nl doet haar uiterste best om alle producten en informatie actueel te houden. Alle informatie op deze website is bedoeld als een gids. Raadpleeg uw arts in geval u chronische medicatie gebruikt of met een overgevoeligheid voor voedingssupplementen heeft. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunnen sommige supplementen niet geschikt blijken. Neem in geval van twijfel altijd contact op meteen huisarts voor nader advies.

De zin en onzin van supplementen

Home/Afvallen, sport, Visolie/De zin en onzin van supplementen

De zin en onzin van supplementen

Veel mensen gebruiken tegenwoordig supplementen voor een betere gezondheid, meer weerstand of hogere sportprestaties. Er zijn  ontzettend veel van deze producten op de markt en ik krijg regelmatig vragen van cliënten welke meerwaarde bieden en welke niet.

supplementenMijn mening is dat veel supplementen van toegevoegde waarde kunnen zijn. Normaal gesproken (100 jaar geleden) kreeg je met een volwaardig voedingspatroon voldoende vitaminen en mineralen binnen. Echter, door gebruik van veel bestrijdingsmiddelen, intensief bodemgebruik en genetische manipulatie, bevat de hedendaagse voeding niet meer alle nutriënten die nodig zijn voor een optimale gezondheid.

Ga je intensief sporten dan heb je sowieso meer nodig dan de gemiddelde mens. Denk aan meer eiwit voor een sneller herstel van spieren. Heb je veel stress en slaap je te weinig dan heb je grote kans dat je tekort hebt aan bijvoorbeeld magnesium.

Ben je bezig met een calorie beperkend dieet dan krijg je sowieso véél te weinig voedingsstoffen binnen voor normaal lichamelijk functioneren. Uitermate belangrijk om dan een voedingssupplement zoals een multivitamine preparaat te gebruiken. Eigenlijk zou je überhaupt geen streng calorie beperkend dieet moeten volgen, maar dat is een ander verhaal.

5 supplementen benoemen die voor iedereen geschikt zijn en je een betere gezondheid geven, helpen bij afvallen en zorgen voor betere prestaties.

1. Visolie/omega-3. De voordelen van het gebruik van visolie zijn ontelbaar. Vroeger kwam er veel omega-3 vet voor in voeding zoals wilde vis en rundvlees. Tegenwoordig is de meeste vis die gegeten wordt gekweekt en krijgen runderen geen gras meer te eten. Belangrijke oorzaken van een tekort. Supplementeer met visolie en je kunt makkelijker afvallen, bouwt sneller spiermassa op, verkleint de kans op hart en vaatziekten en het helpt vele vervelende aandoeningen tegen te gaan. Gebruik bij voorkeur vloeibare visolie en koop deze NIET in de supermarkt, Hema of Kruidvat. De kwaliteit is slecht en dosering te laag.

2. Multi-vitamine en mineralen preparaat. Simpelweg omdat er niet meer genoeg in onze voeding voorkomt. De 200 gram groenten en 2 stuks fruit aangeraden door het voedingscentrum zijn láng niet voldoende. En zelfs dát krijgen veel mensen al niet binnen!

3. Enzymes. Deze zorgen ervoor dat een tekort aan maagzuur wordt hersteld, veroorzaakt door slechte voeding (o.a. veel suikers) en stress. Wanneer je maagzuur beter op peil is wordt je gezonde voeding ook daadwerkelijk opgenomen door je lichaam.

4. Vitamine D3. Wordt vooral aangemaakt door zonlicht. Veel mensen krijgen te weinig zonlicht en zijn zelfs bang voor de zon. Het smeren met anti-zonnebrand crème blokkeert de aanmaak van vitamine D. Door supplementeren (vooral in de winter, of mensen die veel binnen werken) wordt de weerstand beter, ga je depressies tegen,  worden je botten sterker en help je je lichaam psoriasis bestrijden. Tevens is vitamine D ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid en functioneren van de longen. Mensen met astma hebben hier veel baat bij.

5. Magnesium. Magnesium raakt uitgeput in het lichaam door stress en medicijnen. De voordelen van voldoende magnesium in het lichaam zijn onder andere een betere gemoedstoestand, makkelijk geestelijke rust vinden en betere kwaliteit van slaap. Heel belangrijk: koop geen magnesium supplement in de supermarkt of drogisterij! Deze bestaan vaak uit magnesium-oxide, de slechtst opneembare (en goedkoopste) variant. Kies voor magnesium citraat, chelaat of gluconaat. Hier heb je daadwerkelijk wat aan, de oxide vorm is waardeloos en wordt eigenlijk alleen als vulmiddel gebruikt.

voeding-supplementenIn een perfecte wereld zouden voedingssupplementen niet nodig zijn. Helaas is onze wereld en lifestyle niet zoals het zou moeten zijn en hebben we dagelijks te maken met voedingstekorten, vervuiling, te weinig lichaamsbeweging en te weinig zonlicht. Hoewel er heel veel onzin supplementen op de markt zijn, en dus je geld niet waard, heeft het gebruik van de juiste producten een grote toegevoegde waarde op je gezondheid en sportprestaties.

Let op; een supplement is (het woord zegt het al..) een toevoeging. Je dagelijkse voedingspatroon is veel belangrijker dat het al dan niet nemen van supplementen.

 

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten